Protocolul Z-WAVE

Home / Protocolul Z-WAVE

Z-Wave este un protocol wireless care este folosit in sisteme automatizate rezidentiale si alte cladiri. Acest protocol este utilizat pentru: controlul iluminatului, centralei termice, aerului conditionat, sistemelor audio-video, sistemelor de alarmare impotriva efractiei, sistemelor de supraveghere video, porti si usi de garaj, usi si ferestre motorizate, diverse aparate – filtre de cafea, motoare, pompe etc; pentru monitorizarea temperaturii, umiditatii, existenta apei in anumite zone, fumului, gazului, vitezei vantului, calitatii aerului, miscare in anumite zone sau tot spatiul etc.

Fiecare dispozitiv din retea poate trimite si/sau primi comenzi de la alte dispozitive. Unitatea centrala controleaza si monitorizeaza functionarea dispozitivelor, acestea informand constant unitatea centrala asupra statusului lor. Dispozitivele care se bazeaza pe tehnologia Z-Wave, pot functiona individual sau in grupuri, comunicand unul cu altul, oferindu-va optiuni nelimitate de management al automatizarii spatiilor.

Dispozitivele care comanda luminile si prizele se monteaza in dozele de aparat (in spatele prizelor, intrerupatoarelor – marea majoritate au nevoie de nul) sau in dozele de ramificatie/trecere, fara a fi necesare alte fire.

Intrerupatoarele, prizele, celelalte aparate si dispozitive functioneaza normal insa acum exista control asupra lor de pe orice smartphone/tableta/laptop cu conexiune la internet indiferent de locatie.

Start typing and press Enter to search