Scenarii

Home / Scenarii

Numarul de scenarii care se pot configura este nelimitat.
Un scenariu implica cel putin doua componente ale sistemului, actiunea uneia fiind conditionata de o caracteristica a celeilalte.
Exemple:
alimentarea imprimantei se opreste dupa 15 minute daca in acest interval nu este utilizata
alimentarea aparatului de aer conditionat se opreste dupa 2 minute de nefunctionare
Aceste aparate au un consum de energie electrica si in stand-by de pana la 15W/h.
La intrarea intro incapere intunecata se aprinde lumina.
In general scenariile implica actiunea mai multor componente ale sistemului, actiunile acestora fiind conditionate de caracteristicile altora.
Exemple:
Cand ajungem acasa pe intuneric, la deschiderea portilor se dezarmeaza sistemul de alarma, se aprind luminile din curte si banda LED din hol _ doar daca nu este nimeni acasa. Daca nu este nimeni acasa si se aprinde banda LED, aceasta se stinge dupa cateva minute prestabilite sau la aprinderea unei lumini in casa. Acest scenariu poate fi declansat sic and suntel la o anumita distanta de casa, sa spunem ~100 m. Daca este cineva acasa se aprind doar luminile din curte.
Cand plecam acasa pe intuneric la deschiderea portilor, se aprind luminile din curte. Daca nu este nimeni acasa se activeaza sistemul de alarma, se opresc toti consumatorii neimportanti, incalzirea trece pe modul economic, iar luminile din curte se sting dupa un timp stabilit anterior. Daca este cineva acasa se aprind doar luminile din curte.
Dimineata la o anumita ora temperatura in locuinta este cea dorita, cafeaua este gata, televizorul este pornit pe canalul dorit si in fundal se aude muzica preferata.
Irigarea gazonului se face numai daca sunt indeplinite o serie de conditii: temperature exterioara, umiditatea solului, cantitatea de precipitatii, viteza vantului.

Start typing and press Enter to search